Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



20 Mayıs 2014 Salı

Kim Bu Üçüncü Şahıs?

   Her (Aşk) bu film üçüncü şahsı bulmamızı sağlıyor. Gerçek olmayan ama tam da istediğimiz gerçeklikte bir işletim sistemi. Ya ona aşık olduysak ya da insanlar bir gün gerçekliklerini kaybederse ne olur? Düşünsenize sürekli öğrenmek isteyen bir sistem ve sizi kendi ırkınızdan daha iyi anlayan bir sistem olsa ki yok değil ne olurdu acaba. Her filmi bütün bunlara açıklık getirmiş.
   Teknolojinin en yoğun kullanıldığı ve daha da içimize işlediği bir dönemde yaşıyoruz. Telefonsuz, internetsiz, bilgisayarsız hiçbir şey yapamıyoruz.  Hatta onları kapatmıyoruz bile. Ne uyumalarına ne de nefes almalarına izin veriyoruz. Bilimkurgu dünyasında duygusal gerçekliğimizi kaybediyoruz. Tepkimiz bile dijital oldu artık. O bize adapte olamadan biz yenisini çoktan kullanmaya başlıyoruz. Evet hayatımızı kolaylaştırıyor. Evet herşey bir tık uzağımızda ama yanımızda oturan insanla konuşamıyoruz artık. Duygularımız konuşarak değil de kısa mesajla anlatıyoruz. Ayrı yerlerde aynı anda kahve içip sohbet ediyormuşuz gibi yapıyoruz. E gerçek olan hangisi?
   Film bütün bunları özetliyor. Mutlaka izlenmesi gereken filmlerden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...