Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



24 Ağustos 2014 Pazar

Seramik-Akrilik Çalışma

   Bunlarda ev yapımı magnetlerim. Evde boş oturmamak adına atölyeden getirdiğim çamurla yaptım bu arkadaşları. Malzemelerimiz 2 eşit boyda çıta, merdane, istediğiniz bir şeklin kalıbı, ince zımpara,şekillendiriciler, sünger ve su.
   Önce çıtaların arasına çamurumuzu koyuyoruz biraz yoğurup. Hava sıcak olduğu için hemen kuruyor o yüzden ıslata ıslata açıyoruz. Belli bir büyüklüğe gelince kalıbımızı çamurun üstüne bastırıp alıyoruz. Bu kalıplar şeker hamurunda ve pasta yapımında da en çok kullanılan ve bulunması en kolay aletler. Kalıptan aldığımız kare çamuru süngerle çok ıslak olmamak kaydıyla temizliyoruz. Kenarında çapaklar oluyor çünkü. İstediğiniz kadar şekil çıkarabilirsiniz buradan.

    Bundan sonrası yine ne istediğinize ne sevdiğinize kalan kısım. Ben geometrik şekilleri ve karmaşık renkleri seviyorum objelerde. Şekillendiriciler yardımıyla istediğiniz deseni yapabilirsiniz. Hatta annenizin çeyizindeki dantelleri bile kullanabilirsiniz. Yine iki çıta arasında açtığınız hamurun üzerine o müthiş desenli dantellerden koyup merdane ile üzerinden geçince inanılmaz tatlı şekiller ortaya çıkıyor. Ve kenarlarını yine ıslatarak dikleştirdiğinizde mezelikler, tabaklar ve bir sürü şey çıkarabilirsiniz. Çok eğlenceli değil mi :) Onu da başka bir çalışmamda örnek olarak yapıp görselleriyle birlikte yazarım. Tabi yine bakıroksit ile sür-sil yaptım. Birazda düzene isyan tabi.
   Akrilik boyaları çok seviyorum. Her yerde kullanılabiliyor. Cam, tahta, kurabiye seramik benim en çok kullandığım alanlar. Cam şişeleri akrilikle boyayıp daha önceden yazmıştım bloğumda.  İşte o şişeleri daha sonra abajur yapmak için saklıyoruz. Bakalım nasıl olacak.
   Hepinize mutlu pazarlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...