Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



10 Nisan 2012 Salı

Hayat Tam Olarak Elimizdeyken...


Hayat devam ederken ölüyoruz. Başkalarının hayatı akıp giderken biz o zaman çizgisinden siliniyoruz. Tamamen silinmek mümkün değil. Çünkü birileri hep hatırlar. Sevmeye devam eder...

Birgün herşey bir anda bitebilir. Ki kesin olan şey bu. O yüzden zamanı hep güzel değerlendirmek lazım. Hep keşfetmek lazım, öğrenmek lazım, bilmek lazım, görmek lazım...
Kesin çizgiler, katı kurallar koymadan yaşamak lazım. Hergün bakış açımızı biraz daha değiştirsek nolur?
Biliyorum hepimiz sinirliyiz, gerginiz, üzgünüz ve en çokta yalnızız. Bir türlü mutlu olamıyoruz. E kardeşim boş otuma o zaman demez mi insanoğlu? E ama benim vaktim yok, e ama bunu almadan onu yapamam bıdı bıdı.. 

Arkadaşım aklından o anda ne geçiyorsa ki sınırları zorlamadan yapmak lazım. Üretmek, inanmak, istemek lazım. Çünkü herşey çok kısa. Zamanın akışı zaten belli aa bu olay daha yeni olmadı mı derken bir bakıyoruz zamanaşımına bile uğramış.

Ön yargıları atmak lazım, egoları biraz düşürmek lazım zordur bunu yapmak, büyük konuşmamak lazım akabinde ve detayında başımıza gelir, ne biliyim şükretmek lazım, bir canlıyı incittiğimizde özür dilemek lazım. Zor mu aslında değil?

Düşüncelerimizi özgür bırakmak lazım, her zaman bizim doğrularımızı başkaları kabul etsin diye diretmemek lazım, olayların arka planlarına bakmamız lazım..

En zoru bir ölüye aşık olmaksa yaşarken ne yapmamız lazım???

3 yorum:

  1. İstekler olanaklarla sınırlıdır, zevkler ve keyiflerde.

    YanıtlaSil
  2. mimlendiniz hocam :):)
    http://duslerulkesiprensi.blogspot.com/2012/04/mim-seysi.html

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yazı olmuş tebrikler bunu kesin twetlemeliyim :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...