Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



22 Eylül 2014 Pazartesi

Yine Yeni Bir Aldatma Kitabı

   Neden yazarlar tıkandıklarında aldatma ile ilgili kitap yazarlar. En sevdiğiniz yazarlardan biri yeni bir kitap çıkarmış ve ilk on da duruyor. İsim çok bilindik. Ve siz birkaç tur attıktan sonra dayanamayıp yapışıyorsunuz kitaba. Donut mu kitap mı? Tabiki kitap. Neyse dedim ya isimden kitabın nasıl olduğu anlaşılıyor. Çünkü bir çok yazar aldatma konusuyla ilgili kitaplar yazdı. Ve tipik sonuçlarla bağlandı konular. Ya erkek ya kadın ya da tam tersi. Bastırılmış bir duygu olabilir mi acaba. Ya da çok çekici. Ya da denenmiş.
   Bir kadın olur ya da bir erkek fark etmez. Tam otuzlu yaşlarındadır. Ve tam olarak ne yapmak istediğini ya da nasıl bir anlam aradığını bilemez. Buna boşluk diyoruz biz. Nedense hepimiz bi düşeriz buraya ta dibine kadar. Düşerken de biri çıkar karşımıza. Yanımızda duranın tam tersi. Onda ararsınız bir şeyleri. Hissetmediğiniz duyguları, yaşamadığınız duygusallıkları,  anlamlandıramadığınız gülüşleri. Depresif bir zamanda illa ki çıkar karşınıza. İllaki bir romanda karşılaşırsınız. Ve hep tipik sonla biter. Sevginin gücü. Sevgi herşeyin çözümü. Aşk her şeyi affeder. Aile kuvvetli bağlar taşır. Biz bunları zaten biliyoruz. Neden değişik bir şey olmuyor bu kitaplarda.
   Mesela aldatan cezalandırılsın. Terk edilsin. Alddatığı kişiyle mutlu olsun. Ya da herkes birbirini aldatsın. Bu biraz şey gibi aldat çaktırma ama sevgi çok kuvettli mutlaka evine dön. Neden aldatır insan. Aldatmak ne tam olarak. Yalan söylemek mi? Başkasıyla birlikte olmak mı? Birinin arkasından iş çevirmek mi? Nedir yani? Kavuşamadığın kişiye aşık olmak mı yeniden? Ya da sadece denemek mi heyecan için?
   Eleştirmek haddime değil. Sevdiğin yazar ne yazsa okursun ama onu da terk edebilirsin yeri gelince. Aldatabilirsin hatta. Kemik kitlenize yapmayın bunu. Üzmeyin bizi.
   Paulo Coelho
   Aldatmak
   1. Basım Eylül 2014
   Can Yayınları
   271 Sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...