Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



4 Nisan 2012 Çarşamba

Muzip Ve Samimi: Oprah Winfrey


Muzip, Kıvrak Zekalı, Sempatik, Yardımsever...

İşini iyi yapan, samimi olan, fayda gözeten farklı bir kişilik...

Anne ve babasının arasında gidip gelerek parçalanmış bir hayat sürdü. Tüm bu zamanlarda yalnızdı ve kendini kitaplarla avutuyordu. O büyük bir kitap kurduydu.

Medya ile ilk tanışması 17 yaşında olmuştu. Radyoda bir piyes seslendirdi ve sesi beğenildi. Haberleri sunmaya başladı.

İki yıl sonra üniversideyken ilk siyahi televizyon sunucusu olarak işe başladı. Mezun olduktan sonra muhabirlik yapmaya başladı. Fakat onun muhabirliği farklıydı. Çok içtedi. Muhabirlerden haberlerin önüne geçilmemesi istenirken o kendine engel olamıyordu. Üzücü haberlerde ağlıyor, komik haberlerde ise gülüyordu.

Halk bu yüzü sevmişti. Ve sabahları yayınlanan bir talk show sunmaya başladı. Artık kendi programı vardı.

1986 yılında kendiyle özdeşleşen The Oprah Winfrey Show'u sunmaya başladı. Tüm rakiplerini ezip geçmeye başlamıştı. Çoğunlukla halkın olduğu programlar yapmaya başlamıştı. Kadınların hayran olduğu biri haline geldi.  Onlarla sohbet etti, paylaştı, dertleşti ve yönlendirdi. Bir çoğunun hayatını değiştirdi.

Yaşadığı zor şartlar etkilemişti kim bilir. Ama o eğitimin gücüne inanıyordu. Kurduğu vakıf sayesinde eğitim, çocuk, aile ve kadınların dünya çapında gelişimini destekleyen organizasyonlara yardım ediyor, imkanı olmayan öğrencilere daha iyi şartlar sağlıyor, okullar yaptırıyor. 

Çalışanlarına çok önem veren iyi bir patron da aynı zamanda.

Sonuç: "Hayatınızda bir şeyler umurunuzda olsun ve onu olumlu yönde değiştirebilmek için harekete geçin." diyen bu güçlü kadın, sadece bir şeyler yapın demekle kalmıyor ve elini taşın altına da koyuyor.

1 yorum:

  1. çok güzel bir yazı sanki bir hikaye anlatır gibi çok başarılı buldum tebrikler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...