Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



3 Haziran 2012 Pazar

Uzun Metraj: Zeki Demirkubuz-Masumiyet


   Gerçekten onları masum kılan ne? Günahlarını hiç korkmadan itiraf etmeleri ve sırtlarında taşımaları olabilir mi? Ya da birbirlerine duydukları aşkı hiç kirletmemeleri olabilir mi?






   Ablasını ve sevgilisini vurduğu için hapisten yeni çıkan Yusuf İzmir'e ablasınıın yanına gitmiştir. Çünkü gidebilecek hiçbir yeri yoktur. Ablasının ve eniştesinin dramlarına katlanamayıp ucuz bir otele yerleşir. Burda da pavyonda şarkıcılık yapan Uğur ve onun peşinden sürüklenen Bekir ile karşılaşır. Çilem adında sağır ve dilsiz bir de çocuk vardır.
    Yusuf kendisini sıra dışı bir aşk hikayesinin ortasında bulur. Yaşamaya mecbur kaldığı bu yeni arabesk hayata tutunmaya çalışmaktadır. Bir kıskançlık krizinin ardından intihar eden Bekir’in ardında bıraktığı yaşamda onun yerini alır. Artık Uğur’un fedaisi ve kızının bakıcısıdır. Zaman geçer. Uğur bir gün aniden kaybolur. Yusuf, Uğur’un ceza evindeki aşığıyla birlikte kaçtığını öğrenir. Kayıp insanların hep eski filmler seyrettikleri eski otelde, konuşamayan küçük kız çocuğuyla birlikte Uğur’un kendilerini aramasını beklerler.
   Üç ana karakter hem masum hem günahkar. Biz onların günah işleyen taraflarını değil de masum taraflarını yani aşkın olduğu tarafları görüyoruz. Bekir'in aşk uğruna yuvasını yıkıp büyük bir cesaretle ve tüm günahlarıyla Uğur'un peşinden gitmesi mi, yoksa Uğur'un aşık olduğu kimsesiz gibi duran sevgilisi için kendi bedenini feda etmesi mi onları masumiyetin en güzel haliyle görebilmemizi sağlayan. 


  Oyuncular: Derya Alabora, Haluk Bilginer, Güven Kıraç, Melis Tuna, Yalçın Çakmak, Ajlan Aktuğ, Nihal G. Koldaş, Doğan Turan
   Yapım yılı 1997

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...