Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



17 Mart 2012 Cumartesi

Mütevazi Cam Ustası: Lino Tagliapietra


   Dünyanın en önde gelen cam sanatçılarından biri, Lino Tagliapietra, Venedik camcılığının asırlık merkezi olan Murano adasında 1934 yılında doğdu. 11 yaşına geldiğinde uluslarrası alanda tanınan cam ustası Archimede Seguso'nun atölyesinde çırak olarak çalışmaya başladı. Ve 21 yaşında Maestro rütbesine ulaştı. Daha sonra Galliano Ferre, Venini, La Murrina ve Effetre dahil diğer cam stüdyolarında master Usta ve tasarımcı olarak çalıştı.




   60'lı yıllarda Tagliapietra cama yeni kavramlar uygulayarak kendi tasarım becerilerini geliştirmeye başladı.



   70'li yıllarda Murano'da düzenlenen, tüm dünyada çeşitli disiplinlerden gelen sanatçılar ve Muranesli ustaları bir araya getiren sempozyumlara katılmış ve çok etkilenmiştir.



   80'lerde erimiş cam içine kendi kavramlarını yerleştirmeye başladı. Onun çalışmalarındaki ayırt edilebilen en büyük etkiyi Hollandalı cam tasarımcısı A.D.Copier ile yaptığı işbirliği vermiş olabilir. Copier, onun camın sanat için bir araçtır görüşünü değiştirmiştir. Ben ondan ne öğrendim sorusuna, yeni bir teknik değil ama daha önemlisi cam objeleri de sanat eseri olarak görmenin ve anlamanın yolunu öğrendim demiştir.


   Son 3 yıldır Tagliapietra, dünya çapındaki cam sanatçılarına ve izleyicilerine, eşsiz deneyimlerini, anlayışını ve Venedik cam üfleme tekniklerini aktarmıştır.
  

6 yorum:

  1. Özellikle 3.fotoğraftaki çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha fazlası için bi bak derim bu sayfaya hepsi birbirinden güzel http://www.linotagliapietra.com/

      Sil
  2. çok güzel duruyorlar asıl kaynağına da bakmak lazım :)

    YanıtlaSil
  3. nisan'da cam ocagi'na bekleriz o zaman... www.camocagi.org

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu fırsatı kaçırırsam çok üzülürüm. teşekkürler..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...