Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



10 Mart 2012 Cumartesi

Ayşe Kulin Gizli Anların Yolcusu


Naptın Ayşe Kulin? Şaşırtttın beni gerçekten. Hayır kitaplarını severim hoş yine sevmeye devam edicem ama olmamış bu. 

Zorlama olmuş. İlla İlhami Bora'ya aşık olmak zorundaymış gibi bir his kaldı içimde. Mecbur değildi oysaki. Bir erkek bir erkeğe damdan düşer gibi aşık olabilir mi? Varsa cevabını yazın çekinmeyin.

İlhami karakteri normalde kadınlara aşık olabilen bir tip. İçinde eşcinselliğe dair hiçbirşey yok. Bora'nın yazdığı romandan etkilenip bir sarılışta bütün dünya değişiyor. Eyvallah romandır olur, abartılır. Ama bir hazırlık yok. Bununla ilgili bir düşünce dahi yok.

Bora zaten acı çekmiş, savunmasız, güçsüz bir karakter. İlhami'nin kanatlarının altına giriyor pat diye. Ha bide oldukça nazlı. Gereksiz bir kapris var. Çok zorluk çekmiş olabilir ama direk kadın kaprisi yüklemek garip olmuş.

İlhami Handan'la Eda'yı aldatırken cinselliğin tüm ayrıntıları verilmiş neredeyse. Fakat Bora ile olan hiçbirşey yok. Peki niye çekindik? O zaman böyle bir kitap yazıyorsan daha cesur olabilirdik. Kadın erkek cinselliği vurgulayarak yazılabiliyorsa bunu da yazabilirdik.

En çok çekindiğimiz konuyu bu kadar basitçe işlemeseymişiz keşke.

Kaldi ki İlhami'nin kızı Derya'nın da Bora'ya aşık oluşu ayrıca abuk durmuş kitapta.

Ayşe Kulin'e başarılarının devamını diliyorum. Tarzını değiştirmesin mümkünse.

5 yorum:

  1. ablam da zorla bitirmiş bu kitabı. henüz okumak bana nasip olmadı ama böyle negatif yorumlar duyduktan sonra pek de okuyasım yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumuş olamk için okunabilir ama önermiyorum :)

      Sil
  2. ben bu kitabı okumadım ama okumuş kadar oldum bu ne böle iki eşcinsel erkek var ve bu kitabın yazarı bir kadın birde üstüne üstelik eşcinsellerden birinin kızı var ve diğer eşcinsele aşık oluyor bunun neresi roman bu çok uçuk bir ütopya olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. bende hayal kırıklığı yaşadım kitabı okumaya başlayınca.anlatımı zayıf.eskiden anlardım belki ama şimdi 2 erkek aşkı tümüyle itici gelmeye başladı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...