Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



30 Ocak 2014 Perşembe

Bu Bir AŞK Cinayetidir!!!

   Yıl 2002 Adana o sıralar oraya okumaya giden bir ağabeyim anlattı olayı haberlerin dışında bir de ondan dinledim. Olayın gerçekleştiği mahallede oturuyormuş. Bir anne çocuğunun gözleri önünde tam 64 yerinden bıçaklandı ve bu olayı 45 dakika boyunca kolluk güçleri müdahil olmadan sadece izlediler, yaptıkları tek şey izlemekti. O kutsal kadın Anne ölmedi şanslıydı, belki ölmeyi bile istemiştir o günden sonra. Duruşmalar oldu kadın hakları platformları yardıma koştu gönüllü avukatlar kadını savundu. Sonuç insan öldürmeye teşebbüs eden adam 14 yıl ceza aldı sadece. Tabi bunun kaçını yattığını da bilmiyoruz. Davaların birinde adam bir şey söylemiş hiç unutmam. "Kendisine acil şifalar diliyorum, özür diliyorum... Karımı tabii ki seviyorum, onu öldürmeyecektim zaten. İnsan sevdiği karısını öldürür mü?" ve hala kendini hala insan yerine koyabiliyormuş o adam demek ki. Tabi bir de mahallenin adamı haklı bulması çok manidar.
   Yıl 2013 Konya 5 çocuk annesi eşini 11 yaşındaki oğlu ile ceza evine ziyarete gidiyor. Anneyi çocuğunun gözleri önünde kurşun yağmuruna tutuyor sapkın ruhlunun teki. Adamı yakalıyorlar; "Bu bir aşk cinayetidir, sevdiğim için vurdum." diyor. Annesinin cesedi başında bekleyen oğlu ise; "Anam ölüyor, babama ne diyeceğim." diye ağlıyor ve Yadigar annenin polisten koruma istediği gerçeği var ortada. O büyük umutlarla, gülücükler dağıtsın Anne olsun, cennet ayaklarının altında bulunsun diye dünyaya gelen kız çocukları 12 yaşında evlendirilir. 13 yaşında kendisi daha çocukken bebeği olur, sonra da 14 yaşında tüfekle öldürülür. Ne kadar ironik aslında Kader'in vücudundan 14 tane saçma parçası çıkması.
   Bunun önüne geçilmesi çok mu zor? Senin imamın kıyıyor bu çocukların nikahını. Senin kolluk gücün yardım çağrılarına cevap vermiyor bu kadınların. İçimizi parçalayan, kocaman şeyler götüren o 3. sayfa haberleri diyoruz ya hani ne zaman manşet haberi olur, ne zaman ki insana insan olduğu için değer verilir o sapkınlara ağırlaştırılmış müebbet verilir. İşte o zaman bunların önüne geçilir. Biz millet olarak kötünün iyisine alıştırılmışız "Neyse ki adam 14 yıl hapis cezası aldı." diyoruz. Halk olarak ideali aramıyoruz, kötünün iyisiyle yaşamaya alıştırıldık. Bu kafa, bu mantalite ne zaman değişir işte o gün aldığımız oksijen lezzetli gelecektir. İşte o zaman kadına eşya değil de insan gözüyle bakılacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...