Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



29 Ocak 2014 Çarşamba

Nuran Yıldız-AŞK Yüzyılı Bitti

    Okuduğum en tatlı, en mantıklı, en acıklı ama bir o kadar da gerçek Nuran Yıldız'ın Aşk Yüzyılı Bitti kitabı. Günümüz şartlarını en açık en net şekilde anlatan yazar tükettiğimiz her şeyi söylemiş bize. Aslında 30'lu yaşların alayı bu kitabı okusun derim. Çünkü 40 yaşımızda böyle giderse etik bir düşüncemiz ya da ahlaki değerlerimiz tamamen kaybolacak. İlişkilerin, işin, paranın çok çabuk tüketildiği bir zamandayız. Hunharca harcıyoruz zamanı. Elimizde bir şeyin olmadığını görünce şaşırıyoruz. Ne empati kurabiliyoruz, ne doğru düzgün sevebiliyoruz, ne doğru düzgün dokunabiliyoruz, ne doğru düzgün dinliyoruz birbirimizi.
    "Nuran Yıldız, Aşk Yüzyılı Bitti ile görünüşte özgür ama mutsuz, (a)sosyal alemde son derece kalabalık ama aynı zamanda fena halde yalnız, bolluk içinde ama kendi "içinde" yoksul olan günümüz bireyini anlatıyor. Sadece kadın-erkek ilişkilerinde değil, siyasette ve iş yaşamında da "biten aşk"ın souçlarını ortaya sererken, "yeni zamanların" kadınının , erkeğinin, politikacısının, çalışan ve işvereninin üç boyutlu resmiyle karşı karşıya bırakıyor bizleri." (Arka Kapak)
    İlaç gibi bir kitap kısacası. Zamanımızın sloganlarını tanımlamış. Uzun vade yok, bağlanmak yok, tek başınasın, sıradaki gelsin ya da kullan at, çabuk ol, unut gitsin. Genelde kitaplarda beğendiğin yerleri not ederim üzerine işaretlemek pek tarzım değil. Bu kitapta tarz değiştirdim. Çoğu yerin altını çizdim. Dönüp bir daha okudum. Ve kitabın kaynakçası da ayrı bir tatlı. Bilgi bilgiyi doğurur gibi olmuş. Okunması gereken, tavsiye edilmesi gereken, tartışılması gereken bir kitap. Nuran Yıldız'ın akademisyen olması kitabı makale tadında yapmış ki ayrı bir güzel olmuş. Kendi sitesinde yazdığı köşe yazılarını ve güncel yazılarını bulabilirsiniz. http://www.nuranyildiz.com/
   
   
 


   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...