Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



7 Ocak 2014 Salı

Çılgınsın Miro

   Hem dahisin hem de delisin. Doğum ve ölüm tarihlerin bile çocuksu bir gülümseme yaratıyorken eserlerin nasıl baldan tatlı olmasın ki. (1893-1983) İspanyol sun bir kere canlısın hareketlisin. İçin cıvıl cıvıl. Işıkları, kuşları, yıldızları hatta kibrit kutularını bile en canlı renklerle soyutlaştırarak sunman bir harika. Parise' e gitmişsin iyi kide gitmişsin. Paris'in sanat kokan havasını, romantizmini almışsın hop resimlerine aktarmışsın. Bunun için sana kocaman teşekkürler Miro. Seviyorum seni bonibon isimli adam :)

  Bir diğer dahi Picasso ile tanışman sürrealist olman için bir başlangıç gibi sanki. Aile desteği tamdı hayatında ki bu çok öenmlidir bir sanatçı için. Bir süre Paris İspanya arasında gidip gelmen, basit minik objelerden esinlenmen seni unutulmaz biri yaptı. Sadece bir ressam değil seramik ve heykel de hayatının önemli bir kısmını kapladı. 1957 yılında UNESCOiçin yaptığın duvar tablosu unutulmaz eserlerin arasında yer alır.

   Miro'yu her yerde görebiliriz aslında bir ayakkabıda, bir defterde, bir duvarda, bir karpostalda, bir kupa da, bir logo da ve daha bir çok yerde. Breton onun için "Kişiliği çocukluk evresinden ileri geçememiş, ayrıntılardan, eşiy olmayıştan ve oyundan korunmayan biri." demiş. Çok iyi bir tanımlama olmuş.

   Yani Miro demek renk demek, çocukluk demek, oyun demek, cıvıl cıvıl demek, bütün mevsimleri bir arada görmek demek...
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...