Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



13 Şubat 2012 Pazartesi

David Eddings Belgariad Serisi

  Kehanetin Oyuncağı 1.Kitap

 "Bir gün, Tanrı Aldır bir çocuk kalbi büyüklüğünde, küre şeklinde bir taş aldı ve yaşayan bir ruh haline getirene kadar elinde evirip çevirdi. İnsanların Aldur Taşı dedikleri bu canlı mücevherlerin gücü çok büyüktü ve Aldur onunla mucizeler yarattı" Aldur'un kardeşi Tanrı Torak, binyıllar boyunca Taş'ı eline geçirmek için yapmadığını bırakmadı. Onu engellemek için çalışan iki kişi, Aldur'un müridi Büyücü Belgarath ve kızı Büyücü Polgara idi. Belgariad, Torak'ın Aldur Taşı'nı ele geçirip dünyaya hakim olmak için verdiği son mücadelenin hikayesidir. Kehanetin Oyuncağı'nda, küçük bir çiftlikte büyüyen Garion'un, Pol Teyzesi, ihtiyar masalcı 'Bay Kurt', Çerek savaşçısı Barak ve casus, hırsız ve akrobat ipek ile birlikte, Torak'ın müridi Zedar tarafından çalınan Taş'ın pesine düşmesinin hikayesi anlatılır. Garion bu arayış boyunca, dünyanın sandığı gibi düzenli, mantık kurallarına göre işleyen bir yer olmadığını, büyünün gücünü ve en yakınındaki insanların bile aslında onun sandığı kişeler olmadıklarını öğrenecektir.


    Büyücüler Kraliçesi 2. Kitap
   
    Garion'un, yol arkadaşları İpek, Barak, Pol Teyze ve Büyücü Belgariath ile birlikte, kendindeki büyü gücünü tanımasının, intikamın sandığı kadar kolay ve mutluluk veren bir şey olmadığını öğrenmesinin, Batı dünyasının en büyük şövalyesi Mandorallen ile tanışmasının ve doğduğundan beri içinde olan sesin yol göstericiliğiyle, bir kraliçeye ve bir tanrıya kafa tutmasının hikayesi anlatılıyor.




   Sihirbazın Tuzağı 3. Kitap 

   Garion'un Tanrı Aldur ve Tanrı Ul ile tanışmasının, ölümün duvarının ötesine geçerek bir taya hayat vermesinin, Belgarath önderliğinde Cthol Murgos'a yapılan tehlike dolu yolculuğun, Kehanetin öngördüğü herkesin en nihayet bir araya gelmesinin ve sonunda da Taş'ın Sihirbaz Ctuchik'in elinden alınmasının öyküsü anlatılıyor.




   Büyülü Şato 4. Kitap

   Ctuchik'in elinden Taş'ı almayı başaran Garion, Polgara ve Belgarath'ın Batı'ya, Riva adasına dönüşlerinin, Garion'ın sonunda soyunun mirasına kavuşarak "Belgarion" olmasının ve Batı ordularının Tolnedra İmparatorluğunun Çiçeği, Borune Hanedanının Mücevheri, İmparatorluk Prensesi ve Batı'nın Hükümdarı Ce'Nedra yönetiminde Torak'ın ordularına karşı büyük bir savaşa girişmesinin öyküsü anlatılıyor.





   Efsuncunun Son Oyunu 5.Kitap

   Bir yandan Riva Kraliçesi Ce'Nedra'nın ordusunun Angarak odularına karşı verdiği ümitsiz savaşın, bir yandan da Garion'un Aldur Taşı ile birlikte, Torka ile nihai karşılaşmasına doğru yolculuğunun hikayesi anlatılıyor. İki Kehanet en sonunda karşı karşıya geliyorlar ve dünyanın kaderi yeniden çiziliyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...