Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



17 Şubat 2012 Cuma

The Help - Yardımcı


   'New York Times En Çok Satanlar’ listesinde bir numara olan ve hakkında çok konuşulan kitaptan uyarlanan 'The Help' 3 cesur kadının şehirdeki katı kuralları ve yerleşik davranışları aralarında gelişen alışılmadık bir arkadaşlıkla nasıl bozduklarının hikayesi anlatılıyor...

   1960’lı yılların Mississippi’sinde üç farklı ve sıra dışı kişilikleri canlandıran bu cesur kadınlar, kendilerini tehlikeye atan ve toplumsal kurallara karşı gelen gizli bir yazı projesi sayesinde alışılmadık bir dostluk kurarlar. Hepsi, onları tanımlayan sınırları aşma cesaretini kendilerinde bulur ve bu sınırların bazen aşılmak için konulduğunu fark eder. Dokunaklı, esprili ve umut dolu bir film olan 'The Help', değişim yaratabilmekle ilgili evrensel bir hikâye...
Hem ayrımcılığı hem de kadın ilişkilerini içinde barındıran bir filmdir.
Karakterler
Skeeter (Emma Stone)Viola Davis,
Skeeter Ole Miss Üniversitesinden yeni mezun olmuş ve bir yazar olarak iş aramaktadır. Jackson, Mississippi'de birlikte büyüdüğü diğer kızların aksine bir kariyer istemekte ve evli arkadaşları ve annesinin değişmeyen şaşkınlığına rağmen evliliği ve çocukları ertelemek konusunda çok kararlıdır. Yerel gazetede Bayan Myrna'nın temizlikte püf noktaları işini alınca en iyi arkadaşının hizmetçisi Aibileen'dan yardım ister ve kendini New York'daki bir kitap editörünün zoruyla gizli bir projeye başlarken bulur. Ortaya çıkardığı dokunaklı hikayelerden ilham alır.
Aibileen (Viola Davis)

Aibileen Clark, hayatı boyunca Jackson, Mississippi'deki beyazların evlerinde hizmetçilik yapmıştır. İşverenlerinin 17 çocuğunu ile trajik ve gereksiz yere bir kazada ölen kendi oğlunu yetiştirmiştir. Tek çocuğunun ölümüyle üzülen Aibileen, hem inancından hem de en iyi dostu Minny'den güç alır.

Aibileen, yürekli ve saygın bir biçimde Leefolt ailesinin hizmetçisi olarak görevlerini yerine getirir. Küçük kızları Mae Mobley'ye bakar. Skeeter hayatına girince Aibileen kendini açar ve basit bir hareket büyük bir intikam riski taşısa da hayatında ilk kez hikayelerini anlatır.
Minny (Octavia Spencer)

Açık sözlü Minny Jackson, Mississippi'nin en iyi aşçısı olarak ün yapmış, 33 yaşında bir hizmetçidir. Hilly için çalışır. Ama saygısız bir hareketiyle kendini kovulmuş, yalnız ve sudan çıkmış bir balık olan Celia Foote (Jessica Chastain) için Jackson'ın varoşlarında çalışırken bulur. Minny, Aibileen'ın en iyi dostudur ve oğlunu kaybettikten sonra üzüntüsünü atlatmasına yardım etmiştir. Minny güçlü ve bağımsız olmasına rağmen yine de söz konusu Skeeter'ın projesi olduğunda mantıklı ve aynı zamanda makul derecede şüphecidir... Ve Minny inanılmaz derecede sürprizli bir kadındır.
Hilly (Bryce Dallas Howard)
Oldukça bakımlı olan Hilly Holbrook, Jackson Mississippi'de sosyal iletişimde genç annelerin kraliçe arısıdır. Güneyli cazibesinin ve misafirperverliğinin ta kendisidir. Özellikle birini kendi çıkarları doğrultusunda yönlendirme konusunda çok iyidir.
Kötü niyetli olan Hilly çocukluk arkadaşlarının çevresinde karşı gelinemez bir liderdir. Herkes onun gibi evli ve çocukludur, Skeeter haricinde. O kendi bildiği yolda ilerlemeye karalıdır. Dünyanın kendi etrafında döndüğünü düşünsede içten içe kıskanç ve yalnız bir kadındır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...