Dahası da var...

BAZI ERKEKLER KADINLARI ANLAMAYA ÇALIŞIR, DİĞERLERİ KENDİLERİNİ DAHA BASİT KONULARA ADARLAR, ÖRNEĞİN GÖRELİLİK KURAMINA... (EINSTEIN)



9 Ocak 2014 Perşembe

Bal Kaymak Tadında Bir Film Gloria

   Onu tanımanıza veya uzaklarda aramanıza gerek yok. Aslında o biziz. Dünya dışı değil tam olarak bizim orta yaş üstü halimiz

   60 lı yaşlarında, boşanmış, 2 çocuklu bir anne. Aile olarak herkes ne istediğini bilen, kendi ayakları üzerinde duran bireylere sahip. Gloria (Paulina Garcia) ise yalnız bir kadın. Hep kalabalıklar içinde ama eksik bir şeyler var hayatında. Dans klüplerinde , partilerde, arkadaş ortamlarında romantizmi arayan, çok mutlu ve enerjik bir kadın. Gittiği bir klüpte Rodolfo ile tanışır. Birbirlerinden çok etkilenen çift birlikte vakit geçirmeye başlıyorlar. Hemde en genç olanından.
       Rodolfo (Sergio Hernandez)  iyi yürekli ama güvenilir biri değil. Öyle olmak istiyor ama öyle değil. Gloria'yı hayatına bir türlü dahil edemiyor. Kaçak dönüşen bir karakter.Bir kadın kadar cesur olamıyor. Glori lafı sokup intikamını almadan bırakmıyor tabi. O sahne çok tatlı olmuş.
   Şili'li yönetmen Sebastian Lelio tanıdığımız bizim dünyamıza ait bir kanını anlatmaya çalışmış. Çok açık, çok sade, çok net. Filmde 80'lerin o özlediğimiz retro havasını bulabilirsiniz. Müzikler çok iyi ayarlanmış. Senaryo abatılmadan sade bir tarzda işlenmiş.
     İlk başta bu yaşta bir kadının yalnız olması ve dans ederek kendini ifade etmeye çalışması hafif bir ön yargı oluşturmuyor değil. Ama izledikçe arınıyorsunuz önyargılarınızdan. Çünnkü hepimiz biraz Gloria biraz da Rodolfo'yuz. Evlensek boşansak ya da bekar kalsak bizde onun gibi yaşamak isteriz. Sosyo kültürel yapımızda bu şekilde yaşamak tabiki yargılanacak, bastırılacak ve ayıplanacaktır. 60 yaşında dul bir kadın hatta 60 değil 20 den başlar bu yaş yalnızlaştırılır. Halbuki onlarda bizde aşık olmak, gezmek, eğlenmek isteriz. İnsanın ruhu yaşlanmıyor çünkü. Aynalar olmasa hepimiz çok genciz aslında.
   Mutlaka izleyin bu filmi. Çünkü Glori'nın bir yaşı yok. Çünkü kendinizi tanımaya, anlamaya başladığımız anda bizde birer Gloria oluyoruz.









3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. harika bir filmdi gerçekten.
      içinde özgürlük olan herkese tavsiye ederim.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...